Hungarian Translations of Dr. Nicolosi's Work

 

Hungarian Translations of Dr. Nicolosi’s Books

hungarian_Shame.jpg

SZÉGYEN ÉS KÖTŐDÉSVESZTÉS

(Shame and Attachment Loss)

by Joseph Nicolosi, Ph.D.

 

 

„Amikor egyszer Londonban egy férfivel szexeltem, akkor elemi erővel tört rám az érzés, hogy ez így nincs rendjén. Én nem akarok továbbra is így élni, változást szeretnék az életemben.” Ezt a megrázó vallomást egy magyar meleg férfi, P. K. tette, aki néhány évvel ezelőtt nekiindult, hogy segítséget keressen életmódja megváltoztatásához. A keresése során került kapcsolatba Joseph Nicolosi amerikai klinikai pszichológussal, akinek a Harmat Kiadó gondozásában magyarul most megjelent Szégyen és kötődésvesztés – A helyreállító terápia gyakorlata című könyvét akkor még angol nyelven elolvasta. „Mérföldkőnek tartom ezt a könyvet a célom eléréséhez vezető úton, nagyon sok segítséget kaptam tőle” – mondja e férfi. P. K. története tömör foglalata mindannak, amiért ezt a könyvet Nicolosi megírta, és amiért a Harmat Kiadó a megjelentetése mellett döntött.

„Könyvemet azoknak ajánlom, akik osztoznak világlátásomban – nemkívánatos homoszexuális vonzalommal küzdő személyeknek, és olyan terapeutáknak, akik szeretnék végigkísérni őket azon a folyamaton, melynek eredményeként csökkennek, és kontrollálhatóvá válnak nem kívánt érzéseik. E könyvvel nem szándékom csorbítani azok jogait, akik boldognak érzik magukat meleg identitásukban.” – mondja a kötet szerzője.

„A kötet rendkívül átgondolt, a gyakorlat kérdéseire mintegy körkörösen visszatérő módon fogalmazó, a definíciókra nagyon ügyelő munka. Ilyen gazdag koncepcióanyaggal, ilyen sok terápiás eseményt és alternatívát figyelembe vevő, gyakorlati kötet az utóbbi évtizedekben nem jelent meg a nemzetközi szakirodalomban. Pszichoanalitikus gondolati keretben, pszichodinamikus elvek alapján, feltáró módon dolgozó terapeuta a leírt jelenségekkel mind találkozott a férfi szexuális zavarok, és különösen az identitászavarok kezelése során. Gyakorlatilag minden tétel és minden megfigyelés, amit Nicolosi felvázol, hiteles és fontos. Ezt a recenzens tapasztalatból állítja.” - részlet Buda Béla recenziójából (Pszichoterápia, 2012/6., 419.)